A mai digitális világban nélkülözhetetlen az online jelenlét a vállalkozások számára. Ahhoz, hogy ez valóban eredményes legyen, nem elég csak a közösségi médiában való részvétel…

A sikeres online megjelenéshez szükséged lesz egy weboldalra is!

Számtalan típusú honlap létezik. Az, hogy végül milyen típusú oldalt készítünk, a cég tevékenységétől, valamint az üzleti céljaitól és terveitől függ.

Nézzük ezeket az oldaltípusokat most egy kicsit bővebben.

illusztráció

Bemutatkozó oldal

Ez egy egyszerű, egyoldalas honlap, ahol röviden be lehet mutatni a vállalkozást, illetve a szolgáltatásait és/vagy termékeit. Leginkább induló vállalkozásoknak ajánlott, ahol még viszonylag kevés a tartalom.

Igény esetén később szabadon bővíthető.

Üzleti weboldal

Több oldalas weboldal, teljes körű szolgáltatás- vagy termékleírással, valamint részletes cégbemutatással.

Az oldal tartalma dinamikusan változik, folyamatosan jelennek meg a friss hírek, információk és újdonságok. Az aloldalakra kerülhet blog, galéria, hírlevél feliratkozás, időpontfoglaló rendszer, kapcsolatfelvételi űrlap stb.

Landing page

A landoló oldalt egy konkrét cél érdekében hozzuk létre.

Ez lehet ajánlatkérés, weboldalra terelés, terméknépszerűsítés, feliratkoztatás, stb. Egy fontos szabály van, hogy a konkrét célon és a hozzá kapcsolódó CTA (call to action, azaz cselekvésre ösztönző) gombon kívül nincs rajta más! Sem menü, sem egyéb ajánlat, ami eltéríthetné az érdeklődőt.

Sales oldal

A sales, azaz értékesítési oldal lényegében egy speciális landing oldal.

Egy új vagy akár egy már meglévő termék kiemelésére szolgál és az oldal egyetlen célja az eladás. Nem tartalmaz mást, csak a konkrét ajánlatot, a CTA gombot és a végén vásárlási és fizetési lehetőséget.

Webshop

A webáruházak a termékek online értékesítésére szolgálnak.

Az oldal biztosítja, hogy rajta keresztül a vásárló a választott árucikket megrendelje, illetve a fizetési és szállítási módot kiválassza.
Webáruház esetén kiemelten fontos a jogi megfelelőség, és szükség lesz egy ÁSZF-re is.

Tagsági oldal

Tipikusan az előfizetéses rendszerek esetén készülnek ilyen oldalak.

Például egy online kurzusnál szükség van egy olyan felületre, ahol a különböző szöveges, képes, videós stb. tartalmak kizárólag a tagok számára érhetőek el.

Neked melyikre van szükséged?

Ha még bizonytalan vagy, keress bizalommal és segítek megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást!

Kapcsolatfelvétel